Петак, 22. Март 2019.

Одржана 42. седница Општинског већа


На дневном реду 42. седнице Општинског већа којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин,  били су извештаји о раду са финансијским извештајима општинских институција и више нацрта предлога одлука из домена рада општинског већа.

Чланови већа су након разматрања утврдили предлоге одлуке о усвајању извештаја о раду са финансијским извештајем Туристичке организације, Музеја Крајине, Историјског архива, Дома културе „Стеван Мокрањац“, Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“, и Центра за социјални рад Неготин и Штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин.


На данашњој седници утврђен је предлог одлуке о доношењу измене Плана генералне регулације за насеље Прахово. Разматран је и предлог Решења о давању сагласности на одлуку НО ЈКП „Бадњево“ о утврђивању цена услуга паркинг сервиса који се односе на  увођење повлашћене паркинг карте за сезонску продају купуса у периоду од 15.09. до 31.12 текуће године, у износу од 12.600 динара са ПДВ-ом, што је и најнижа почетна цена за лицитацију тезге на зеленој пијаци. Разлог за доношење решења је да ови продавци не буду у повлашћеном положају у односу на закупце тезги на зеленој пијаци.

Већници су утврдили и предлоге решења о приступању прибављања непокретности у јавну средину општине Неготин разменом у у КО Ковилово, о образовању Савета за здравље општине Неготин као и  Правилник о поступку и начину решавања захтева грађана за мирно решавање спорова за накнаду штете настале услед уједа напуштених животиња на територији општине Неготин.