Четвртак, 23. Јул 2015.

Одржана 41. седница Општинског већа

Данас је одржана  41. седница Општинског већа, којим је председавао председник Општине Неготин, Јован Миловановић. 

Након образложења Валентине Ђуричић, шефа Одељења за буџет, финансије и ЛПА, Општинско веће је усвојило предлог Одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету општине Неготин за 2015. годину. Циљ израде другог ребаланса буџета у овој години био је пре свега прерасподела између одређених позиција и априпријација, као и одобравање додатних средстава и смањење на појединим позицијама. Повећање укупних прихода и расхода у Одлуци о изменама и допунама  Одлуке о буџету за 2015. годину износи 24.356.000, односно 2,27 одсто у односу на првобитну Одлуку о буџету за 2015. годину и први ребаланс који је усвојен крајем марта месеца.     

Општинско веће је усвојило и Извештај о извршењу буџета Општине Неготину првих шест месеци текуће године. Закључно са 30. јуном 2015. године, буџетски приходи и примања остварени су у обиму од 440.499.286 динара, односно 448.438.698 динара, са донацијама од министарства и рефундацијом боловања преко 30 дана. Проценат остварења износи 31,30 одсто. Расходи и издаци буџета општине Неготин за период јануар-јун 2015. године, извршени су у укупном износу од 373.615.600 динара односно 25 одсто у односу на планиране. 

Већници су данас већином гласова усвојили и предлог Одлуке о прихватању преноса права јавне својине у корист општине Неготин на непокретностима које чине војни комплекс „Клуб Војске“ у Неготину. Општина је на овај начин прихватила понуду Министарства одбране за куповину овог објекта. На тај начин обезбедиће се додатни пословни простор и омогућити побољшање услова за ефикасније функционисање органа локалне самоуправе, а спречиће се и пропадање овог значајног објекта. За реализацију ове Одлуке обезбедиће се средства у буџету општине Неготин у износу од 193.784,60 евра, с тим што ће се исплата вршити у 60 месечних рата у динарској противредности. 

Усвојен је и предлог Одлуке о извођењу хитних радова на изградњи бујичне преграде на Каменичкој реци и чишћењу корита ове реке са и њено враћање у првобитно корито, ради отклањања последица прошлогодишњих поплава. Радове ће спровести општина Неготин уз финансијску помоћ Програма Уједињених нација за развој. 

Чланови Општинског већа већином гласова усвојили су и предлог решења о разрешењу в.д. директора ЈКП „Бадњево“ Голуба Рајића, као и предлог за његово именовању на место директора, на основу спроведеног конкурса.

Након разматрања нацрта на данашњој седници утврђен је и предлог Решења о измени решења о образовању Штаба за ванредне ситуације на територији општине Неготин. 

Већници су већином гласова прихватили и нацрт Решења о именовању чланова Школског одбора ОШ „Бранислав Нушић“ из Уровице, Правилник о измени Правилника о поступању и начину решавања захтева грађана за накнаду штете настале услед уједа паса луталица, као и Правилник о изменама и допунама Правилника о финансирању програма којиме се остварује општи интерес у области спорта.

Усвојен је и Закључак о издвајању средстава из буџета општине Неготин у износу од 84.000 динара на име награде ученицима за освојено прво, друго и треће место на републичким такмичењима у школској 2014/2015. години. 

Веће је донело и решења о отуђењу јавним надметањем грађевинског земљишта у јавној својини, а разматрало је и жалбе грађана.