Среда, 27. Фебруар 2019.

Одржана 40. седница Општинског већа


На данашњој 40. по реду седници Општинског већа, којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, чланови већа разматрали су захтев Спортског савеза општине Неготин за давање сагласности на предлог расподеле средстава из буџета намењених за финансирање, развој и унапређење физичке културе у општини Неготин за 2019. годину, нацрт Одлуке о доношењу Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине Неготин за 2019.годину и захтев за издвајање средстава Хелени Шћопуловић, ученици четвртог разреда Неготинске гимназије. 

Програмом расподеле средстава из буџета намењених за финансирање, развој и унапређење физичке културе у општини Неготин,  утврђује се начин расподеле и коришћење средстава у износу од 39.000.000 динара. На основу Правилника о финансирању програма, којим се остварује општи интерес у области спорта, средства су опредељена за такмичарски, школски и рекреативни спорт, за одржавање спортских објеката и терена,  стручну службу и реализацију програма.


Општинско веће је, на основу сагласности које је Министарство заштите животне средине дало на достављени предлог Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине Неготин за 2019. годину, на данашњој седници утврдило предлог Одлуке који ће се наћи на дневном реду наредне седнице локалног парламента.

Након разматрања нацрта данас је донет и Закључак о издвајању средстава из општинског буџета, у износу од 14.990 динара, Хелени Шћопуловић, ученици четвртог разреда Неготинске гимназије, за учешће на зимском семинару географије у Истраживачкој станици Петница код Ваљева.