Петак, 23. Јун 2017.

Одржана 38. седница СО Неготин

На данас одржаној 38. седници Скупштине општине Неготин, већином гласова присутних одборника, усвојена је Одлука о изменама и допунама одлуке о буџету за ову годину.

  

Разлози за други ребаланс буџета су уношење средстава по Завршном рачуну буџета за 2016.годину, промене које проистичу из потребе покретања поступка ликвидације Завода за урбанистичко планирање и пројектовање и потребе измене плана капиталних инвестиција. Буџет општине Неготин, је ребалансом  увећан је за 13.822.000 динара, у делу сопствених извора, као и за 30.436.000 динара из других извора финансирања. Увећана је и текућа буџетска резерва за за 30.670.000 динара, као и средства која се исплаћују по основу накнада за уједе паса луталица за 10 милиона динара.

 

Одборници су већином гласова усвојили и Одлуку о субвенционисању линијског приградског превоза путника на територији општине Неготин. Једногодишња пракса у примени уговора о поверавању комуналне делатности линијског приградског превоза путника на територији општине Неготин указује да су приходи превозника од продатих превозних карата незнатни, те се може закључити да превоз користе грађани посебно осетљивог социјалног статуса. Општина Неготин овом одлуком жели да омогући најширој популацији услугу приградског превоза јер су корисници првенствено лица која због материјалних или психофизичких разлога нису у могућности да користе најчешће алтернативне видове превоза, моторна возила у приватном власништву, ауто-такси превоз или превоз железницом.

  

Разматране су и усвојене одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе за 2015. годину, затим престанку функције делова пута и Одлука о приступању изради Локалног акционог плана за младе.

 

На данашњој седници већином гласова усвојено је и Решење о давању сагласности на прву измену и допуну Програма пословања ЈКП „Бадњево“ Неготин за 2017. годину, затим решење  о образовању Комисије за координацију инспекцијског надзора из изворне надлежности општине Неготин и Решење о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Статута Дома културе „Стеван Мокрањац“.