Среда, 03. Фебруар 2021.

ОДРЖАНА 33. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ НЕГОТИН

На 33. седници Скупштине Неготин, којом је председавао мр Милан Уруковић, а којој су присуствовали поред 38 одборника и Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Богдан Гугић, заменик председника општине и чланови Општинског већа, усвојено је десет одлука и решења.

  

На почетку седнице потврђен је мандат одборнику СО Неготин, Горану Прнићу са листе Александар Вучић-Српска напредна странка с обзиром да је због смрти престао мандат Славољубу Николићу, одборнику ПУПС-а Неготин са листе Александар Вучић-Српска напредна странка. Одборници су усвојили Одлуку о умањењу обавезе родитеља, односно других законских заступника деце, по основу плаћања услуга Предшколске установе „Пчелица“, за период трајања ванредне ситуације проглашене на територији општине Неготин 10. новембра. На дневном реду 33. редовне седнице локалног парламента биле су и  одлуке о стварима у општинској својини и измени одлуке о утврђивању закупнине и накнаде за коришћење пословног простора у својини општине Неготин која садржи смањење висине закупнине за отворени и затворени складишни простор.

  

Већином гласова присутних одборника усвојене су одлука о другој измени као и давању сагласности на  коначни анекс бр. 2  Уговора о поверавању комуналне делатности линијског приградског превоза путника на територији општине Неготин.  


На седници су усвојена и решења о давању сагласности на Програм ЈКП „Бадњево“ коришћења и распоређивања средстава субвенција,  давању сагласности на прву измену Програма пословања са финансијским планом предузећа за 2021. годину, именовању Општинског савета родитеља општине Неготин за школску 2020/2021. годину као и решење о одузимању Основној школи „Павле Илић Вељко“из Прахова права коришЋења на непокретностима  на К.П. бр. 3058 II 3059 у К.О. Радујевац и рушењу објеката на К.П. бр. 3058 II 3059.


* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.