Уторак, 25. Децембар 2018.

Одржана 31. седница Општинског већа


На данашњој седници већа, којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, утврђени су предлози одлуке о усвајању регионалног плана управљања отпадом и давању сагласности на нацрт Уговора о заједничком управљању  комуналним отпадом између градова Зајечар и Бор и општина Мајданпек, Неготин, Књажевац, Кладово и Бољевац.

Чланови већа након разматрања  нацрта утврдили су предлог решења о давању сагласности на Одлуку о II измени Статута ЈКП „Бадњево“ Неготин и донели Закључак о издвајању средстава из буџета општине Неготин з а2018.годину овом предузећу  у износу од 10 милиона динара за набавку специјалног возила са пумпом за одржавање канализационог система.

 Већници су на данашњој седници утврдили предлог Одлуке Статута општине Неготин који је усаглашен са новим Законом о локалној самоуправи. Након утврђивања Решења о давању сагласности на програм рада Центра за социјални рад Неготин за 2019. годину са финансијским планом, усвојен је и Закључак Предшколске установе „Пчелица“ о ослобађању плаћања услуга  оне деце која нису боравила у вртићу у континуитету од 28. новембра до 21. децембра  због радова на замени столарије у „великој згради“ вртића.