Петак, 28. Октобар 2016.

Одржана 28. седница СО Неготин

Данас је одржана двадесет осма седница Скупштине општине Неготин, којом је председавао др мед. Љубисав Божиловић. Седници су присуствовала 40 одборника, а на дневном реду је било седамнаест тачака из домена рада локалног парламента. Седници су присуствовали и председник Oпштине Неготин, Јован Миловановић, заменица председника Надица Васић и чланови Општинског већа.  

    

Након разматрања предлога и образложења Валентине Ђуричић, шефа Одељења за буџет, финансије и ЛПА, усвојен је Извештај о извршењу буџета општине Неготин за период јануар-септембар 2016. године. Укупно остварени приходи и примања буџета општине Неготин за јануар-септембар 2016. године евидентирани преко рачуна извршења буџета износили су 893.162.958,00  динара, а укупно остварени расходи и издаци буџета општине Неготин за јануар-септембар 2016. године 753.027.673,00 динара.

  

Одборници су на данашњој седници усвојили и Одлуку о усвајању извештаја о раду са финансијским извештајем и мишљењем овлашћеног ревизора на финансијски извештај ЈКП „Бадњево“ Неготин за 2015.годину, Одлуку о усклађивању оснивачког акта јавног предузећа за комуналне делатности „Бадњево“ Неготин са законом о јавним предузећима, Одлуку о усклађивању оснивачког акта јавног предузећа за грађевинско земљиште општине Неготин са законом о јавним предузећима, Одлуку о одређивању правца пружања државних путева првог и другог реда који пролази кроз насељено место Неготин са решењем министарства, Одлуку о престанку функције делова пута на територији општине Неготин, Одлуку о утврђивању и означавању назива насељених места, улица и тргова, начину утврђивања кућних бројева и означавању зграда бројевима на територији општине Неготин, Одлуку о прибављању непокретности у јавну својину бестеретним правним послом у К.О. Јабуковац, К.О. Неготин, К.О. Вељково, К.О. Буковче, К.О. Кобишница, К.О. Србово и К.О. Тамнич, Одлуку о преносу права коришћења на непокретностима у јавној својини општине Неготин у К.О. Сиколе беѕ накнаде туристичкој организацији општине Неготин, Одлуку о усвајању извештаја о раду Предшколске установе „Пчелица“ Неготин за школску 2015/2016. годину. 

На двадесет осмој седници локалног парламента прихваћен је и предлог Решења о давању сагласности на годишњи план рада Предшколске установе „Пчелица“ Неготин за школску 2016/2017. годину, предлог Решења о измени решења о именовању чланова школског одбора ОШ „Вук Караџић“ у Неготину и предлог Решења о давању сагласности на одлуку Надзорног одбора ЈКП „Бадњево“ Неготин о утврђивању ценовника грејања за грејну сезону 2016/2017. године.

  

Одборници су без дискусије усвојили и Одлуку о доношењу Плана детаљне регулације Рогљевачких пивница у општини Неготин.