Петак, 06. Март 2015.

Одржана 27. седница Општинског већа

На данашњој седници Општинског већа општине Неготин којом је председавао Јован Миловановић, председник Општине Неготин, разматран је и усвојен  Програма развоја спорта општине Неготин за период 2015-2018.године. Циљ овог Програма је унапређење услова за развој спорта у нашој општини. Програмом су дефинисана три приоритета : изградња, одржавање и опремање спортских објеката, подстицање и стварање услова за унапређење спорта за све и предшколски и школски спорт.


Већници општине Неготин једногласно су усвојили и Правилник о финансирању програма којима се остварује општи интерес у области спорта на територији општине Неготин. 

Разматрана су и усвојена решења о измени решења о избору председника, заменика председника и чланова Комисије за омладину, спорт и физичку културу СО Неготин, о именовању чланова Школског одбора ОШ „Вера Радосављевић“, Музичке школе „Стеван Мокрањац“,  УО И НО Музеја Крајине. На данашњој седници Већа усвојен је предлог Одлуке о давању сагласности на одлуку о измени статута Историјског архива Неготин, затим давању сагласности за употребу имена општине Неготин Удружењу  фотографа и  пројектни задатак за израду Пројекта техничког регулисања саобраћаја за насељено место Неготин.

Усвојен је Закључак о издвајању средстава из буџета општине Неготин у износу од 240.000 динара преко Центра за социјални рад у Неготину на име једнократне помоћи породиљама у  2014.години за треће и свако наредно дете и Закључак о издвајању средстава као и помоћ Дејану Илићу из Штубика у износу од 20.000 динара на основу захтева Удружења „Срцем за Дејана“.