Уторак, 04. Децембар 2018.

Одржана 26. седница Општинског већа

Данас је одржана 26. по реду седница Општинског већа, којом је председавао Владимир Величковић, председник општине Неготин.


Чланови Општинског већа, након образложења Љиљане Лицуловић, руководиоца Одељења за буџет, финансије и локалну пореску администрацију, усвојили су Закључак о спровођењу Одлуке о локалним комуналним таксама за 2019. годину и нацрту Одлуке о начину утврђивања накнаде за заштиту и унапређење животне средине за 2019. годину на територији општине Неготин. Јавна расправа биће спроведена у периоду од 4. до 11. децембра 2018. године, а могућност да учествују имаће сви грађани и стручна јавност, слањем предлога и сугестија.

Општинско веће општине Неготин, утврдило је и предлог Одлуке о покретању поступка јавно–приватног партнерства без елемената концесије за реализацију пројекта реконструкције и одржавање осветљења на територији општине Неготин, утврђен је такође и предлог Решења о именовању стручног тима за реализацију овог пројекта.

Већници су на данашњој седници утврдили и предлог Решења о измени решења о именовању и чланова школског одбора одбора Уметничке школе „Стеван Мокрањац“, као и Закључак о бесплатној пројекцији филма „Краљ Петар Први“ у Дому културе у Неготину