Петак, 23. Новембар 2018.

Одржана 25. седница Општинског већа

На данашњој седници Општинског већа, којом је председасвао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, након разматрања утврђен је предлог Одлуке о условима држања, поступања и заштите домаћих животиња на територији општине Неготин.  Основни разлог за доношење ове одлуке је усклађивање са важећим прописима, Законом о добробити животиња, изменама Закона о ветеринарству,  Законом о комуналним делатностима и Правилником о начину држања паса који могу представљати опасност за околину.  Утврђен је и предлог Одлуке о димничарским услогама на територији наше општине које нису до сада биле регулисане посебном одлуком.На дневном реду нашли су се и предлози одлука о изменама и допунама Одлуке о линијском превозу путника и изменама и допунама Одлуке о сакупљању и привременом складиштењу грађевинског отпада,  из разлога што је у пракси утврђено да део надлежности у вршењу инспекцијског надзора врши и комунални инспектор а што није било предвиђено одлуком.


Већници су на данашњој седници, након разматрања, утврдили предлог Одлуке о измени одлуке о сакупљању и привременом складиштењу кабастог отпада по којој ће, уместо Службе за заштиту животне средине која је престала да постоји, послове вођења евиденције о сакупљању и привремено складиштеном грађевинском отпаду обављати Одељење за урбанизам, грађевинарство и заштиту животне средине ОУ Неготин.


Утврђен је и предлог Одлуке о начину утврђивања пореза на имовину за 2019. годину по коме ће износи пореза на имовину остати непромењени, тј на нивоу из 2017. и 2018. године. Донети су закључци о издвајању 300.000 динара Црвеном крсту Неготин за обављање редовних и програмских активности и за надокнаду трошкова превоза Хелени Шћопуловић, ученици Неготинске гимназије  ради похађања Јесење научне школе у Истраживачкој станици Петница.

Већници су дали сагласност на измену расподеле средстава из буџета намењених за финансирање, развој и унапређење физичке културе у општини Неготин за 2018.годину.