Петак, 30. Октобар 2015.

Одржана 18. седница СО Неготин

На дневном реду 18. седнице Скупштине општине Неготин,  којом је председавао др мед. Љубисав Божиловић, председник СО Неготин, било је тринаест тачака. Седници СО Неготин присуствовали су Јован Миловановић, председник Општине Неготин,Надица Васић,заменица председника и чланови Већа.

   

Одборници  Скупштине на почетку су након утврђивања кворума,  усвојили одлуку о потврђивању мандата одборнику СО Неготин Ирени Јовановић, са  изборне листе “Ивица Дачић-Социјалистичка партија Србије-Јединствена Србија”.  

У наставку заседања локални парламент је већином гласова усвојио одлуке о давању сагласности на одлуку НО ЈП за грађевинско земљиште Неготин, измене одлуке о накнадама одборника, чланова Општинског већа, председника и заменика председника СО, чланова радних тела СО и чланова радних тела које образује председник Општине Неготин и одлуку о прибављању непокретности у јавну својину  бестеретним правним послом.

Одборници неготинске Скупштине, након образложења утврђивања  ценовника грејања, који је како и сам директор ЈКП Бадњево Голуб Рајић бнагласио,  више пута дорађиван и исправљан на  инсистирање локалне самоуправе, дали су сагласност на  Одлуку НО ЈКП „Бадњево“ о утврђивању ценовника грејања. Цене ће бити ниже у односу на прошлогодишње, за стамбени простор за 29 %, износиће 4,62 дин по киловат-сату, док ће фиксни део цене бити нижи за 4 процента и изноће 24,20 дин/м2. Смањење цена односи се и на пословни простор. Варијабилни део цене износиће 5,78 дин/kwh и биће нижи за 55% а фиксни део 30,25 дин/м2 што је за 25 процената мање у односу на прошлогодишњу цену.

  

На данашњем заседању за директора Туристичке организације општине Неготин именован је Душан Петровић, досадашњи в.д. директора те организације. Усвојена су и решења о измени решења о именовању чланова Школског одбора ОШ „Хајдук Вељко“ Штубик, ОШ „12. септембар“, УО Предшколске установе „Пчелица“ и УО Дома културе „Стеван Мокрањац“.

  

Одборници Скупштине општине Неготин су након образлагања Босиљке Томашевић, архитекте Републичког завода за заштиту споменика културе, о значају Рајачких пивница  као културне баштине наше земље и Плана детаљне регулације комплекса Рајачких пивница у општини Неготин, исти усвојили већином гласова. Главни циљ израде плана ПИКЦ Рајачке пивнице је заштита и афирмација природних и културно-историјских вредности овог подручја обезбеђењем планских могућности за унапређење коришћења постојећих и пажљиво увођење нових садржаја, који треба да у свему буду подређени јединственом амбијенталном окружењу.