Уторак, 19. Фебруар 2019.

Одржана 14. седница СО Неготин

14. седници локалног парламента, одржаној данас у великој сали СО Неготин, којом је председавао мр Милан Уруковић, председник Скупштине, присуствовало је 38 одборника. Седници су присуствовали  и Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Мерлина Селенић, заменик председника и чланови већа.


На самом почетку седнице констатована је оставка Слободана Динуловића, члана Општинског већа задуженог за просвету коју је поднео из личних разлога. Одборници одборничке групе „Демократска странка - Прим. др Миомир Петковић“, су потом напустили заседање придружујући се захтевима учесника грађанског протеста, осим Димитрија Лунгуловића, одборника СПО-а са ове листе. Лунгуловић је изјавио да се не слаже са одласком одборника Демократске странке са седнице и да ће свој рад у скупштини наставити највероватније као самостални одборник.  
Уследило је потврђивање мандата и полагање заклетве одборника Жаклине Јаковљевић, са листе „Александар Вучић-Српска напредна странка-Социјалистичка партија Србије- Ивица Дачић“, с обзиром да је одборник Александра Лајтиновић поднела оставку на место одборника.


Одборници локалног парламента су већином гласова присутних одборника усвојили Статут општине Неготин и  Одлуку о усвајању локалног акционог плана запошљавања општине Неготин за 2019. годину којом је предвиђено 2 милиона динара за две мере: самозапошљавање и стручну праксу. Данас  су усвојене и одлуке о такси превозу на територији општине Неготин и о измени и допуни Одлуке о постављању и уклањању мањих монтажних објеката привременог карактера и споменика, спомен обележја, балон хала спортских намена и надстрешница у јавном превозу. Разлог за доношење ових одлука је усклађивање са позитивним прописима.


На крају данашње седнице за реч се јавио Владимир Величковић, председник Општине Неготин који је осврнувши се на излазак са седнице одборника одборничког клуба Демократске странке изјавио: „Ми смо овде да са великом одговорношћу и уз подршку народа радимо у корист наших грађана. Сматрам да је овакав чин пре свега шамар за народ који је њима дао поверење. Зашто то сматрам? Подсетићу вас да када смо дошли овде тада сам у излагању поручио да морамо сви да се боримо за нашу општину. Да ли са места позиције или опозиције, небитно. Одговорност је толико велика, да више немамо времена за политичарење. И тада сам поручио да сам ту за сваку конкретну и корисну критику коју ћемо уважити. Мислите ли да је неко од њих некада дошао са неким конкретним предлогом или критиком на неки рад? Сматрам да смо транспаретни и увек спремни да чујемо све наше грађане, небитно је којој су опцији поклонили своје поверење. Толико нас мало има да више немамо простора за такве потезе и поступке јер је то неодговорно према грађанима наше општине и проблемима с којима се боримо сваки дан. Могу само да похвалим потез господина Димитрија Лунгуловића, не зато што ликујемо сада због неких њихових подела. Не, већ због одговорности коју је показао.“ Председник Величковић је истакао да ће,  без обзира из које политичке опције долази, уважити сваку конкретну критику,  предлог или  идеју, ако је корисна за општину Неготин.