Петак, 28. Децембар 2018.

Одржана 12. седница Скупштине општине Неготин


Данас је одржана дванаеста по реду седница Скупштине општине Неготин, којом је председавао мр Милан Уруковић. Седници присуствовао Владимир Величковић, председник општине Неготин, Мерлина Селенић заменик председника и чланови Општинског већа општине Неготин.

Одборници Скупштине општине Неготин на данашњој седници усвојили су Одлуку о додељивању искључивог права Јавном предузећу за комуналне делатности „Бадњево“ Неготин на обављање делатности пружања услуга у 2019. години.

Након излагања директора и в.д. директора установа, одборници су већином гласова усвојили решења о давању сагласности на програме рада са финансијским планом Дома културе „Стеван Мокрањац“, Историјског архива Неготин, Музеја Крајине, Туристичке организације општине Неготин, Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ и Центра за социјални рад за 2019.годину.


На дванаестој по реду седници локалног парламента донета је и Одлука о усвајању регионалног плана управљања отпадом и дата сагласност на нацрт Уговора о заједничком управљању  комуналним отпадом између градова Зајечар и Бор и општина Мајданпек, Неготин, Књажевац, Кладово и Бољевац.

На данашњој седници донето је и Решење о давању сагласности на Одлуку о другој измени Статута ЈКП „Бадњево“ Неготин, као и решења о именовању чланова Управног и Надзорног одбора Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ и Школског одбора Основне школе „Момчило Ранковић“ у Рајцу, с обзиром да  садашњим члановима мандат истиче  28.децембра.