Четвртак, 23. Септембар 2021.

ОДРЖАНА 116. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

На данас одржаној седници Општинског већа, којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, донета су решење о привременој измени режима техничког регулисања саобраћаја на локалном путу Л.30 Вратна- Циганско гробље, услед отежаних услова саобраћаја уз привремену забрану саобраћаја за возила чија укупна маса прелази четири тоне. У  договору са Министарством пољопривреде планирана је реконструкција поменутог локалног пута.  Због оштећења путног објекта-моста на некатегорисаном путу Шаркамен-Трњане, саобраћајни  инспектор Фрања Пластић је предложио привремену забрану и коришћење алтернативе, до санације коју, као управљач пута, треба да изведе  ЈКП Бадњево. Ову деоницу пута мештани користе како би дошли до својих парцела, и за сечу шума.


На дневном реду данашње седнице већа били су и закључци о издвајању средстава, у износу од 341.645,63 динара, Српској православној црквеној општини у Душановцу, ради регулисања обавезе- дуга према добављачу, за материјал око завршетка  Светосавског дома који је изграђен у порти Успења Пресвете Богородице у Душановцу и Српској православној црквеној општини у Радујевцу, у износу 500.000 динара, у циљу завршетка радова на живописању куполе цркве Вазнесења Господњег. Већници су усвојили и закључке о издвајању средстава, у износу од 49.500 динара, за потребе Удружења „Бибијако ђиве“, и  150.000 динара Ватрогасном савезу општине Неготин ради куповине горива за потребе Добровољно друштво у Јабуковцу,за интервенције приликом гашења пожара, имајући у виду да је планирани износ  за ову годину већ утрошен на велики број интервенција на територији општине Неготин.


Усвојени су и закључци о издвајању средстава ФК „Хајдук Вељко“, „Слога“ Кобишница, Општинском фудбалском савезу и Стонотениском клубу „Хајдук Вељко“ за потребе финансирања измењеног програма насталог пласманом клубова у виши ранг такмичења.