Среда, 30. Јун 2021.

ОДРЖАНА 110. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

На данас одржаној седници Општинског већа, којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, разматран је предлог Одлуке о доношењу Програма коришћења буџетског фонда за заштиту животне средине општине Неготин за 2021. годину. Програмом је, поред осталих активности, предвиђено 4.510.000 динара за уклањање отпада одложеног на привременим депонијама у месним заједницама на територији општине Неготин, 1.440.000 динара за уклањање отпада одложеног ван привремених депонија, набавка контејнера за прикупљање комуналног отпада у износу од 1.600.000, набавка пластичних канти за смеће од 120 литара у износу од 200.000 динара, анализа воде, ваздуха, уређење речних корита водотокова другог реда - 1.810.000. Програм коришћења буџетског фонда за заштиту животне средине општине Неготин за 2021. годину предвиђа расподелу средстава у вредности од 10.155.000 динара.


Данас је разматран и нацрт Решења о Плану трошења наменског трансфера Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије у социјалној заштити, у износу од 4.516.449 динара. План предвиђа услугу помоћ у кући за 35 корисника коју пружа Центар за социјални рад у износу од 1.846.000 динара, услугу дневног боравка за десет корисника коју пружа Дом за децу и омладину „Станко Пауновић“ у износу од 2.000.000 динара и услугу личног пратиоца за два корисника у износу од 670.449 динара.


Чланови већа су разматрали предлог Решења о међусобном располагању између власника грађевинског земљишта у јавној својини  које се односи на покретање поступка преноса непосредном погодбом и без накнаде јавне својине Општине Неготин у јавну својину Републике Србије, у сврху изградње ватрогасног дома као објекта за потребе обављања послова из надлежности Министарства унутрашњих послова Републике Србије.  

На данашњој седници усвојен је Правилник о награђивању ученика основних и средњих школа на територији општине Неготин којим се утврђује право на доделу једнократних новчаних награда ученицима основних и средњих школа на територији општине Неготин који су освојили једно од прва три места на републичком такмичењу и републичој смотри, и право на доделу једнократних новчаних награда ученицима генерације основних и средњих школа на територији општине Неготин. Право на једнократну награду имају ученици основних и средњих школа на територији општине Неготин који су освојили једно од прва три места на републичком такмичењу и републичкој смотри под покровитељством Министарства просвете. Износ средства за једнократну награду је -10.000,00 динара и захвалница за прво место на републичком такмичењу, 8.000,00 динара и захвалница за друго место на републичком такмичењу, 5.000,00 динара и захвалница за треће место на републичком такмичењу, 2.000,00 динара и захвалница за прво место на републичкој смотри, 1.000,00 динара и захвалница за друго и треће место на републичкој смотри. Право на једнократну награду имају ученици основних и средњих школа на територији општине Неготин који су проглашени ученицима генерације. Износ средстава једнократне награде за ученика генерације је 30.000,00 динара. Награде се додељују једном годишње, сваке календарске школске године, на основу предложеног извештаја школа. На крају седнице већници су усвојили Закључак о издвајању средстава у износу  од 21.340 динара Милици Јевремовић ради похађања семинара у Истраживачкој станициц Петница.