Среда, 04. Октобар 2017.

Одржана 107. седница Општинског већа

Данас је одржана 107. седница Општинског већа, којом је председавао Владимир Величковић, председник општине Неготин.

Чланови Општинског већа на данашњој седници након образложења Голуба Рајића, директора ЈКП „Бадњево“ и дискусије утврдили су предлог Одлуке о утврђивању цене топлотне енергиоје за крајње купце Овом одлуком  у наступајућој грејној сезони варијабилни део цене биће увећан за 20 одсто, док ће фиксни део бити смањен за 3,4 одсто. Нова цена варијабилног дела за стамбени простор износиће 5,65 дин./кWх, а за пословни и установе 7,07 дин./кWх, док ће власници станова фиксни део плаћати 25,82 дин по метру квадратном, а власници пословног простора и установе 32,27 дин по метру квадратном.

На дневном реду данашње седнице био је и нацрт Одлуке о измени одлуке о јавним паркиралиштима, који је такође образложио директор ЈКП „Бадњево“, Голуб Рајић. Изменом постојеће одлуке, предвиђено је итзмеђу осталог, привремено наменско паркиралиште за продају половних аутомобила од 52 паркинг места, као и привремено наменскопаркиралиште за продају лубеница у купуса од 116 места на паркингпростору између Бадњевске, Милентија Поповића и улице поред Зелене пијаце-десна страна. За коришћење привремених наменских паркиралишта корисник ће бити дужан да плати одговарајућу накнаду коју утврђује ЈКП „Бадњево“. Веће је усвојило и Решење о давању сагласности ЈКП „Бадњево“ на другу измену и допуну систематизације радних места.

На данашњој седници утврђени су и предлози Решења о измени решења о именовању чланова Управног и надзорног одбора Центра за социјални рад Неготин, чланова Школског одбора ОШ „Вера Радосављевић“ и ОШ „Павле Илић Вељко“ Душановац, као и о именовању чланова Управног одбора ПУ „Пчелица „ Неготин.

Већници су разматрали и утврдили и предлог Решења о именовању Комисије за стипендирање студената и ученика средњих школа општине Неготин, а након дискусије и предлог Одлуке о измени и допуни одлуке о техничком регулисању саобраћаја на путевима и улицама за насељено место Неготин.

На 107. седници Општинског већа општине Неготин разматране су и жалбе грађана. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.