Петак, 01. Септембар 2017.

Одржана 106. седница Општинског већа

Данас је одржана 106. седница Општинског већа општине Неготин, којом је председавао Владимир Величковић, председник општине Неготин.


Након усвајања записника са претходних седница Општинског већа, пред већницима се нашао Нацрт Одлуке о подизању и одржавању споменика на територији општине Неготин. Разлог за доношење ове одлуке садржан је у чињеници да су се изменама и допунама Закона о планирању и изградњи изменили услови и начин регулисања постављање споменика и спомен обележја на површинама јавне намене. На основу ове одлуке, споменике и спомен обележја на јавним површинама одређује и уређује јединица локалне смасоуправе уз претходно прибављену сагласност министарства надлежног за послове културе.

Већници су на данашњој седници дали и сагласност на другу измену Статута Музеја Крајине, као и сагласност на измену Статута Историјског архива у Неготину.

Након образложења Слађане Стојановић, руководиоца Одељења за друштвене делатности, привреду и развој утврђен је и предлог Одлуке о стипендирању студената и ученика средњих школа општине Неготин.

Веће је, као другостепени орган разматрало и жалбе грађана.     

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.