Петак, 26. Мај 2017.

Oдржана 100. седница општинског већа

Општинско веће општине Неготин, којим је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, на 100. седници, након разматрања предлога, усвојило предлог Одлуке о завршном буџету општине Неготин за 2016. годину.

  

Предлог одлуке је образложила Валентина Ђуричић, шеф Одељења за буџет, финансије и ЛПА која је Општинско веће упознала и са мишљењем овлашћеног ревизора. Чланови Општинског већа на данашњој седници усвојили су и предлог одлука о усклађивању оснивачког акта Историјског архива Неготин и Музеја Крајине.  Усвојено је и неколико предлога одлука које се тичу рада ЈП „Боговина“ Бор. Реч је о давању сагласности на : програм пословања поменутог предузећа, дугорочни и средњорочни план пословне стратегије и експолоатацију регионалног водосистема за и одлуку НО ЈП „Боговина“ Бора о усвајању Статута.

  

Општинско веће је утврдило и усвојило предлог Одлуке о приступању изради програма развоја туризма општине Неготин за период 2017-2026. године. На основу захтева Пољопривредне школе са Домом ученика „Рајко Боснић“ Буково усвојен је закључак за доделу финансијских средстава за финансирање превоза ученика и Решење за доделу финансијских средстава Боривоју Крекуловићу из Швајцарске, председнику Удружења „Дијаспора Источне Србије“ за торшкове поводом донације аутобуса. Након разматрања донета је Одлука о усвајању оперативног плана одбране од поплава вода II реда за 2017. годину. Већници су донели Решење о образовању Комисије за популациону и демографску политику. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.