Понедељак, 22. Јул 2013.

Одржан седми мото скуп на Кусјаку


У организацији МK Motorhead, а под покровитељством Општине Неготин и подршком Туристичке организације, протеклог викенда, одржан је VII по реду Bike Show, где су између осталих наступили New Deal и легендарна  група Дивље јагоде.

 

Мото скуп одржан је и ове године на обали Дунава, на плажи Кусјак уз учешће великог броја мотоциклиста из Србије и суседних земаља.

Окупљање првих учесника VII мото скупа почело је у петак поподне на кусјачкој плажи. Овде су их срдачно дочекали организатори чланови неготинског мото клуба Motorhead, а заљубљеници у моторе, сместили су се у припремљеном кампу на обали Дунава. За све них приређен је и рок концерт, уу свирку рок група из Неготина и околине.

 

У суботу, који је био и главни дан догађања,  VII мото скуп на Кусјаку отворили су Александар Јосифовић, председник неготинског клуба Motorhead и Душан Петровић, директор ТООН, организатори овогодишње  бајкерске манифестације.

„Ове године мото скупу присуствују бајкери из готово свих градова Србије, али и региона, односно Румуније, Бугарске, Словеније. Ми бајкери се трудимо да оваквим скупом промовишемо наш град, а исто чинимо и одласцима на мото скупове широм наше земље и у околне државе.“ – каже Александар Јосифовић, председник MK „MOTORHEAD“ Неготин.


„Жеља нам је да ове године организујемо што више манифестација на обали Дунава, и тако прикажемо и искористимо потенцијале ове реке. Мото скуп је само једна од манифестација, чији је организатор Туристичка организација уз подршку локалне самоуправе. Надамо се да ће бајкери, осим доброг провода,  искористити боравак у нашој општини, да обиђу и туристичке локaлитете, пре свих Вратњанске капије и Рајачке пивнице.“ – истакао је Душан Петровић, директор Туристичке организације општине Неготин.    

 

Ове године,  изостала су  традиционална надметања заљубљеника у моторе,  попут обарања руку, брзог испијања пива или надвлачења конопца, али уз војинички пасуљ  за све учеснике, точено пиво и близину велике реке,  атмосфера у кампу на Кусјаку била је одлична, истицали су учесници овог скупа.

 

У поподневним,  сатима уз заглучујуће звуке мотора, мотоциклисти су се провозали до Неготина, где су неки од њих успели да покажу и своје  вештине на моторима, а у вечерњим сатима, у кампу,  на плажи Кусјак, одржана су и два рок концерта. Наступиле су групе New Deal из Бора и популарна група Дивље јагоде.