Понедељак, 03. Јул 2017.

Одржан први „Negotin 3x3 open”

Први „Negotin 3x3 open”одржан је у суботу 01.07. на градском тргу у Неготину у оквиру Неготинског лета. Турнир је окупио око 170 кошаркаша и кошаркашица који су се такмичили од мини баскета до сениорских категорија као и многобројну публику.

  

Догађају су присуствовали Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Бобан Стингић, заменик председника. На крају скупа председник Величковић обратио се окупљеним грађанима, честитао награђеним екипама и поручио да је одржавање оваквог спортског догађаја веома значајан за промоцију спорта и здравог начина живота.

  

Домаћа екипа сениорки „Еликсир хајдучице“ Евгенија Јовић, Јована Транић, Милица Мицић и Кристина Ђурђић освојила је прво место а као награду добиле су крстарење, поклон туристичке агенције Нептун, спортску опрему као и поклоне Кошаркашког савеза Србије. Друго место припало је екипи „ Марина Маљковић “ такође из Неготина а треће место су заузеле „Прелепотице” из Београда. У категорији сениора најбоља је била екипа „ Елдорадо „ из Београда/Обреновца и њима су припали ваучери од 50 односно 20  хиљада динара које су обезбедили спонзори и спортска опрема Кошаркашког Савеза Србије. Другопласирана је екипа „501“ из Неготина и њима је припала награда у висини од 15 хиљада динара, док је трећепласирана екипа „3x3“ из Крагујевца награђена са 10 хиљада динара. У категорији јуниора прво место је освојила екипа „ Фарбари“ . Друго место припало је екипи „Плејмејкери „ док се за треће место изборила екипа „Скундра и другари“. Код кадета најбоља је била екипа „Cross over“ . Четворочлана екипа „ Цигле“ освојила је друго место, док је трећепласирана екипа „Нодy“. У мушкој конкуренцији дечака до 10 година прво место освојила је екипа „ Манекени“, друго место припало је екипи “Партизанова четворка“ а трећи су били „ Небески играчи“. „Српске вештице” oсвојиле су прво место у категорији кадеткиња, друге су биле „Сумо рвачице“ а треће екипа “ Голден Стате“. У мини баскет категорији најбоље су биле девојчице из екипе „ Царице“ друге су „Барбике“ а треће „ Неготинке“.

  

Организатори турнира су били Кошаркашки клуб „Хајдук Вељко“, Кошаркашки савез Србије и Општина Неготин. Генерални спонзори турнира били су компаније Текијанка и Николић превоз, а пријатељи турнира Меридијан кладионице, Цветков градња, Корзо, Пан транс, Шеик петрол, Спајић, Драгостан, Фарба Дуга, Салон керамике Владејић, Пицерија Јулија 019, Ресторан Форма, Интернационални ресторан С.О.С, Штампарија Графо печат, Contra caffe, Life caffe, Буцино дућанче, Sweet Anastasia, Агенција Нептун и Грил Баш ту.