Субота, 14. Септембар 2024.

ОДРЖАН ДРУГИ ФЕСТИВАЛ ВИНА У РЕЧКОЈ

Други фестивал вина, у организацији Винарије Микић и уз подршку локалне самоуправе и Туристичке организације општине Неготин, одржан је јуче у Речкој. Фестивал је отворио Богдан Гугић, заменик председника Општине Неготин.
 
 
 
"У циљу развоја и промоције једног од најважнијих потенцијала општине Неготин, виноградарства и винарства, локална самоуправа поред субвенционисања пољопривредне производње својом подршком у организацији манифестације показује колико је важно обележити и прославити оно што нас чини бољим и успешнијим. Неготинска Крајина је општина која се поноси успесима својих пољопривредника, посебно винара који производњом најбољих вина на најлепши начин промовишу свој крај. Вина са географским пореклом Неготинска Крајина, захваљујући свом квалитету освојила су бројне географске просторе, чак и наш регион. Остварити пласман на изузетно захтевном еврпском и светском тржишту вина је велики успех. Желим да истакнем да сваки ваш успех је део успеха наше локалне заједнице и зато увек можете да рачунате на нашу подршку."
 
 
 
Посетиоци винског фестивала током дана могли су да обиђу излагаче који су своје производе представили на штандовима у центру села и уживају у дегустацији вина из Речке. У вечерњим сатима је наступила Гоца Тржан у пратњи свог бенда.