Петак, 11. Октобар 2013.

Одржан дечији вашар и такмичење у певању караока

 

У оквиру Дечије недеље, коју организује Народна библиотека “Доситеј Новаковић” из Неготина, на Градском тргу , јуче је организован трећи по реду  Дечији вашар и такмичење у певању караока.

 

На штандовима у центру града, ученици неготинских основних и средњих школа, неготински Извиђачи и удружење” Дуга” изложили су своје радове, које су посетиоци сајма могли и да купе, као успомену на ову манифестацију.   

 

Поводом отварања овогодишњег вашара, приређен је и пригодан програм под називом “Деца-деци”, као и мини концерт гитара, који су приредили ученици Музичке школе и професор Драган Данесковић.   

 

За наше најмлађе суграђане у оквиру Дечије недеље организовано је такмичење у певању караока. Учествовало је 17  такмичара, из градских школа и основне школе из Јабуковца. 

 

Најуспешнија у певању караока била је управо ученица ОШ “Јован Јовановић Змај” из Јабуковца, Ана Лукић, друго место освојила је Тамара Пауновић из ОШ “Бранко Радичевић”, док је по оцени жирија треће место припало Петру Питаревићу из основне школе “Вера Радосављевић”. За свој наступ  похваљени су ученици ОШ “12. септембар” из Неготина.  

 

Народна библиотека “Доситеј Новаковић” и Канцеларија за младе Општине Неготин, припремили су пригодне поклоне за најуспешније такмичаре.

У вечерњим сатима, у Музичком павиљону у градском парку, приређен је и рок концерт.