Среда, 31. Мај 2017.

Одржан Дечији карневал и програм Школе своме граду

Креативност, лепе идеје и маштовитост малишана и њихових родитеља још једном су освежили и живописно обојили неготински Градски трг. На једном месту биле су и принцезе и балерине, лептири, цветићи, фудбалери, Супермени, Бетмени, понеки лав, јунаци многих познатих цртаћа, филмова, бајки али и ликови из свакодневног живота.

 

Дечији карневал и ове године привукао је велики број наших суграђана. Родитељи, баке и деке, старија браћа и сестре шетали су упоредо са најмлађима и дивили се карневалским маскама које су продефиловале нашим градским тргом.

 

И овогодишњу карневалску причу у организацији Народне библиотеке „Доситеј Новаковић” и Туристичке организације општине Неготина и уз свесрдну подршку општине Неготин, својим костимима украсили су наши најмлађи суграђани, малишани дечијег вртића „Пчелица”, ученици градских школа, неготинска деца.

 

По завршетку карневала на отвореној сцени на Градском тргу, одржана је и манифестација „Школе своме граду“ коју су осмислили запослени у  Народној библиотеци „Доситеј Новаковић“, са жељом да деци пруже шансу да одраслима покажу и подсете их колико је детињство лепо и непоновљиво. На Градском тргу, малишани вртића „Пчелица“, градских и сеоских основних школа приказали су своја умећа.

 

На сцени су се смењивали плес, песма, фолклор, ритмика, глума, рецитовање и све оно што одликује детињство.

 

Народна библиотека даривала је и најбоље на литерарном конкурсу „Неготин, јуче, данас, сутра“.

 

У категорији од 1. до 4. разреда као најбољи оцењен је рад Филипа Стојисављевића,  ученика другопг разреда ОШ „Вук Караџић“, а похваљени су радови  Саре Лекића, ученице другог разреда ОШ „Хајдук Вељко“ Штубик, Александра Гуџугановића, ученика трећег разреда ОШ „Стеван Мокрањац“ Кобишница, Тамаре Пешић, ученице четрвтог разреда ОШ „Вук Караџић“ Неготин и Ање Станојевић,ученице трећег разреда ОШ“Вера Радосављевић“, подручно одељење Самариновац. У категорији од 5. до 8. разреда прва награда припала је Нађи Шуцић, ученици осмог разреда ОШ „Вера Радосављевић“, а похваљена је Анита Поповић, ученица шестогразреда ОШ „Вук Караџић“, док је гимназијална Лара Давидовић написала је најбољи рад у категорији средношколаца. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.