Петак, 20. Април 2018.

Одржан 12. Сајам запошљавања у Неготину

Национална служба запошљавања-филијала Бор и општина Неготин, организовали су данас, у холу Дома културе у Неготину, дванаести по реду Сајам запошљавања, који је отворио председник општине Неготин, Владимир Величковић.

 

Приоритет локалне самоуправе je да створи боље услове за отварање радних места и преко програма Националне службе за запошљавање утиче да се број незапослених лица у нашој општини. Тренутно је на евиденцији Националне службе запољавања у нашој општини 2400 незапослених лица, што је за 8 одсто мање у односу на претходну годину, што свакако охрабрује.  

  

Општина Неготин сваке године кроз локални план запошљавања усмерава средства за реализацију појединих мера активне политике запошљавања и на тај начин повећава шансе за запошљавање незапослених лица као и за оснаживање послодаваца како би повећали број запослених радника.У последње четири године на овај начин финансиране су мере: стручна пракса, самозапошљавање и ново запошљавање у укупном износу од око 15.000.000,00 динара. Ове године планирано је да се кроз локални план запошљавања финансирају мере: стручна пракса и мера самозапошљавање којима ће бити обухваћена категорија младих без радног искуства у струци а и пружиће се шанса и будућим предузетницима.“ – истакао је, између осталог, Величковић у свом обраћању.

  

У 2018. години у буџету општине Неготин, на основу Локалног акционог плана запошљавања, опредељено је 3.000.000 динара за мере активне политике запошљавања  - самозапошљавање и стручну праксу. На 12. по реду Сајму запошљавања пријавило се 29 послодаваца који су понудили посао за 131 радника, различитих квалификација и занимања. Своје радне биографије, за понуђене послове, и ове године предао је велики број незапослених лица са евиденције Националне службе.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.