Петак, 31. Март 2017.

Одржан 11. Сајам запошљавања у Неготину

У организацији Националне службе запошљавања-филијале Бор и општине Неготин, данас је у холу Дома културе у Неготину, одржан једанаести по реду  Сајам запошљавања, који је отворио председник општине Неготин, Владимир Величковић.  

 

Општина Неготин у сарадњи са Националном службом за запошљавање у складу са Локалним акционим планом запошљавања, реализује  мере активне политике запошљавања. Реч је програму стручне праксе код приватних послодаваца и субвенцијама до самозапошљавања. За те намене ове године определили смо 3 милиона динара, два милиона за самозапошљавање колико очекујемо и од надлежног министарства и милион за стручну праксу. Прошле године је на овај начин шест лица обавило стручну праксу а субвенцијама за самозапошљавање запослило се 15 лица. Добијање посла можемо сврстати у најбитније животне догађаје који нам олакшавају свакодневницу. Живимо у времену у коме није лако доћи до запослења. Сајам запошљавања је један од начина када један број наших суграђана себи и својој породици успе да обезбеди егзистенцију. Сајам запошљавања је прилика да се незапослена лица у директном  контакту са послодавцима представе и кроз разговор дођу до посла. У нашој општини на посао чека близу 2.500 хиљаде лица и надам се да ће на овом Сајму већи број незапослених добити посао.“ – истакао је Величковић у свом обраћању.

   

Соња Станковић, директорка Филијале НСЗ у Бору, истакла је да се ове године 38 послодаваца пријавило за учешће на Сајму запошљавања, који су понудили посао за 107 радника, различитих квалификација и занимања. Највећа потражња је за радницима са средњом школском спремом, као и за неквалификованим и полуквалификованим лицима, а послодавци су исказали потребу и за два радника са високом стручном спремом. Своје радне биографије, за понуђене послове, и ове године предао је велики број незапослених лица са евиденције Националне службе. 

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.