Четвртак, 28. Новембар 2013.

Одржана тридeсет трећа седница СО Неготин

Данас је, уз присуство четрдесет одборника, одржана тридесет трећа седница Скупштине општине Неготин, којом је председавао Дамир Ракић. На дневном реду данашњег заседања биле су укупно 24 тачке дневног реда, од чега седам, као допуна.

 

На новембарском заседању Скупштине општине Неготин, донето је више одлука и решења из домена рада локална самоуправе. Након излагања Димитрија Петровића, шефа одељења за буџет, финансије и ЛПА, прихваћен је Извештај о извршењу одлуке о буџету за период јануар –септембар 2013. године, према коме су средства распоређивана очекиваном динамиком, а остварење буџета за деветомесечни период је 60 одсто. Одборници из редова опозиције, имали су замерки на веће трошење средстава из буџета, пре свега на репрезентацију и службена путовања, као и на мала улагања у капиталне инвестиције и месне заједнице.

 

Одборници СО Неготин на данашњем заседању донели су одлуке о висини стопе амортизације за утврђивање пореза на имовину, али и о висини стопе пореза на имовину, као и одређивање зона на територији Општине Неготин. Усвојено је и неколико значајних одлука у области фискалне политике, као и Одлука о измени и допуни одлуке о постављању и уклањању мањих монтажних објеката привременог карактера, споменика и спомен обележја, балон хала спортских намена и надстрешица у јавном превозу.

 

Одлукама одборника Скупштине општине Неготин, обезбеђен је и наставак процеса комасације у катастарској општини Радујевац и дата сагласност на доношење потребних аката за спровођење исте, а дата је и сагласност на за приступање изради локалног плана управљања отпадом.

Позитивна оцена дата је на извештај о функционисању система одбране од града на територији Радарског центра „Црни врх“, у периоду 15. април-15. јул 2013. године.

 

После редовно спроведеног конкурсног поступка, за директора ЈКП „Бадњево“, именован је Голуб Рајић, дипломирани економиста, који је у досадашњем периоду обављао функцију вршиоца дужности директора овог предузећа. Одборници су се изјаснили и за ново кадровско решење у Историјском архиву. Након разрешења досадашњег директора, Љубише Ђорђевића, за вршиоца дужности именована је Александра Миловановић, дипломирани политиколог – специјалиста, која је након избора на ову функцију поднела оставку на функцију помоћника председника општине Неготин, коју је обављала у претходном периоду.

 

Усвајањем деобног биланса Здравственог центра, омогућено је да се на тридесет трећој седници СО Неготин изгласа и Одлука о оснивању Дома здравља сходно актуелним законима.