Понедељак, 16. Мај 2016.

Одобрени пројекти Музеја Крајине

Министарство културе и информисања Србије из области истраживања, заштите и коришћења музејског наслеђа, од пристиглих 141, одобрило је 29 пројеката међу којима је и пројекта Музеја Крајине “Реконструкција електричних инсталација у Музеју Крајине” у вредности од  1.000.000,00 динара.

За (су)финансирање пројеката у области истраживања, заштите и коришћења археолошког наслеђа пристигло је 86 пријава, а одобрено је 29 пројеката међу којима је и пројекат Музеја Крајине “Археолошко рекогносцирање десне обале Дунава од Прахова до Кладова”, за који је одобрено 500.000,00 динара.

Из ове области одобрен је и пројекат “Врело-Шаркамен, археолошка истраживања, презентација и промоција”, Археолошког института у Београду, у коме ће се Музеј Крајине појавити као партнер. Вредност пројекта је 1.000.000,00 динара.

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.