Понедељак, 20. Мај 2013.

Одбојкашице и одбојкаши Хајдук Вељка у Другој лиги

Одбојкашице, освајањем првог  и одбојкаши Хајдук Вељка, освајањем другог места , на квалификационим турнирима у Кладову и Лесковцу, пласирали су се у Другу лигу група „Исток“.

На турниру који је протеклиг викенда одигран у Кладову, а чији је формални домаћин био Одбојкашки клуб „Хајдук Вељко“ из Неготина, неготинске одбојкашице забележиле су две победе. Најпре су у петак резултатом 3:0, славиле против Дубочице из Лесковца, да би у недељу савладале и другу екипу из Лесковца, ЛЕ-016, резултатом 3:1. После одличних игара у Регионалној лиги, где су убедљиво освојиле прво место, са осам бодова предности у односу на најближе пратиоце и са максималним учинком на квалификационом турниру, одбојкашице Хајдук Вељка избориле су по први пут пласман у Другу лигу „Исток“.  Са квалификационог турнира у Кладову, у виши ранг се пласирала и екипа ЛЕ-016.

Одбојкаши Хајдук Вељка, учествовали су на квалификационом турниру који је одржан у Лесковцу, такође овог викеда. У првој утакмици у петак, неготински одбојкаши били су бољи од домаћина, екипе Дубочице и славили победу резултатом 3:1, док су у другој утакмици, у суботу поражени од СФС Борца из Параћина, резултатом 3:0. У трећој утакмици на турниру, одбојкаши из Параћина били су бољи од домаћина резултатом 3:2 , и на тај начин су омогућили неготинским одбојкашима да се као другопласира на квалификационом турниру пласирају у Другу лигу.