Среда, 03. Март 2021.

ОД ЈУЧЕ И НЕУРОЛОШКО ОДЕЉЕЊЕ У КОВИД СТАТУСУ


Последњих десетак дана број позитивних на коронавирус у нашој општини је у порасту и тренутна епидемијска ситуација се може окарактерисати као неоповољна. У фебруару је забележено 269 нових случајева, док је од почетка године закључно са данашњих даном, у општини Неготин потврђено 470 случајева.  
Према информацијама  в.д. директора ЗЦ Неготин Видосаве Пауновић- Барбуловић, број прегледа у неготинској Ковид амбуланти је повећан као и број хоспитализованих пацијената са средње тешком клиничком сликом којима је потребна кисеоничка потпора. У црвеној зони због попуњености Одељења пнеумофтизиологије ЗЦ Неготин, од јуче је и Одељење неурологије на коме је већ смештено седам пацијената. У току јучерашњег и данашњег дана, четири особе због теже клиничке слике, транспортоване су у Клинички центар Ниш и Ковид болницу у Крушевцу. Првог мартовског дана једна особа је преминула на неготинском Ковид одељењу.  Забележен је и повећан број деце која су позитивна на ковид 19. Према информацијама Педијатријске ковид амбуланте ЗЦ Неготин, од 19. фебруара код 24 детета је потврђено присуство вируса, две осмомесечне бебе, петоро предшколског и седамнаесторо школског узраста.

У последња 24 часа, од 54 обрађена теста (47 антиген и седам ПЦР), позитиван налаз на коронавирус  регистрован је код 21 особe, што чини 42 процента од броја тестираних. Коронавирус је потврђен код 11 особа мушког пола, старости од 10 до 68 године, и 10 особа женског пола, старосне доби од 22 до 73 година.
У претходна 24 часа у неготинској Ковид амбуланти обављено је 38 прегледа, 24 првих и 14 контролних.