Петак, 05. Март 2021.

ОД ДАНАС И ИНТЕРНО ОДЕЉЕЊЕ У КОВИД СИСТЕМУ

Два дана након уласка Одељења неурологије ЗЦ Неготин у ковид систем од данас се, због повећаног броја хоспитализованих особа са бронхопнеумонијом, и на Интерно одељењe смештају ковид позитивни пацијенти којима је потребна медицинска помоћ. Према речима др Видосаве Пауновић-Барбуловић, в.д. директора неготинске здравствене установе, од 37 пацијенaта који се налазе на ковид одељењима, седаманесторо је на кисеонику. У претходна два дана хоспитализовано је 19 пацијената, док је један пацијент упућен na даље лечење у Ковид болницу у Батајници. Имајући у виду повећан број пацијената којима је потребно болничко лечење и кисеоничка потпора, Интерно одељење је припремљено за пријем ковид позитивних пацијената.

Од укупно 485 запослених у Здравственом центру Неготин, шесторо је позитивно на коронавирус, три медицинска радника (два лекара и једна медицински техничар) и три немедицинских радника и сви су на кућном лечењу, у изолацији.
У последња 24 часа, од 70 обрађених тестобс (62 антиген и осам ПЦР), позитиван налаз на коронавирус регистрован је код 28 особа, што чини 40 проценaта од броја тестираних. Коронавирус је потврђен код 15 особа мушког пола, старости од 18 до 92 година, и 13 особа женског пола, старосне доби од 1 до 70 година.
У претходна 24 часа у неготинској Ковид амбуланти обављено је 39 прегледа, 31 први и 8 контролних. У Педијатријској ковид амбуланти обављено је 22 прегледа, 16 првих и 6 контролних од којих је троје деце позитивно на коронавирус.


* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.