Среда, 05. Март 2014.

Обука задругара за рад на балир пресама

За десет задругара новоформиране социјалне задруге „Еко круг“ организована је обука за рад на балир пресама које су набављене у оквиру пројекта из ИПА програма прекограничне сарадње Србија-Бугарска ”Нови послови за чистију будућност-социјално предузетништво“ који финансира Европска унија. Реч је две комбиноване пресе за ПВЦ, меку пластику, лименке, картон и папир укупне вредности 9.300 евра.

 

„Обуком задругара за рад на пресама реализовне су готове све активности предвиђене пројектом ”Нови послови за чистију будућност-социјално предузетништво“. У претходном периоду набављени су трицикли за десет задругара за сакупљање рециклажног материјала, они су оспособљени за сакупљање и селекцију отпада, формирана је социјална задруга, потписан Уговор о пословно-техничкој сарадњи са Општином Неготин, односно ЈКП“Бадњево“. До краја месеца биће испоручен камион смећар и 45 контејнера, које заједно са једном пресом уступамо комуналном предузећу.“ – истакла је Радмила Владисављевић, менаџерка пројекта.

 ЈКП“Бадњево“ уступило је за рад социјалној задрузи део својих просторија у Улици Радета Недељковића.

 „Нови камион за смеће и нови контејнери, које добијамо у оквиру пројекта, као и активности задругара на сакупљању и селектовању рециклажног отпада допринеће да наш град буде чистији.“ – поручио је Голуб Рајић, директор ЈКП“Бадњево“.

 

Кроз пројекат, у оквиру социјалне задруге биће легализован рад задругара на прикупљању и селекцији отпада, а у поступку продаје балираног рециклажног материјала обезбеђена његова одрживост. 

 

Пројекат из ИПА програма прекограничне сарадње Србија-Бугарска ”Нови послови за чистију будућност-социјално предузетништво“ који финансира Европска унија, вредан је 386.680,75 евра. Пројектни партнери општини Неготин су општина Ново Село из Бугарске и НВО  YУРОМА Центар из Ниса.

 

Период реализације пројекта је 18 месеци и трајаће до 22. октобра 2014. године.