Петак, 22. Април 2016.

Обимни радови у месним заједницама

Локална самоуправа је у развој месних заједница прошле године уложила 90 милиона динара. Обимни радови у свих 39 месних заједница  настављени су и у овој години а у складу одлуке  о почетку рехабилитације путне мреже за коју је из буџета за 2016. годину издвојено 120 милиона динара у више села је у току пресвлачење асфалтом деоница које су у најлошијем стању.  Радове у току и завршене, у месним  заједницама Србово, Милошево, Дупљане и Уровицу.  обишао је Јован Миловановић, председник Општине Неготин са својим сарадницима.

  

 У претходном периоду је доста испланирано и урађено као што смо планирали у буџету за 2016. Можемо да се похвалимо да све што смо планирали у 2015. да смо и урадили. И ове године се трудимо да сваки дан радимо, и не протраћимо време, наравно у складу са временским условима и карактером послова. У претходном периоду радили смо у свим областима, од школства, реконстрисани су кровови на шест школских зграда.Потписан је и и надзор за сређивање мокрих чворова у Основној школи „Вера Радосављевић“, активно радимо на решавању проблема на инфраструктури. Очекујем расписивање јавних набавки за реконструкцију крова на Дому здравља и згради Грађевинског услужног занатства након завршетка  пројектне документације. Подсетио бих вас да је у току реализација програма рехабилитације путне мреже, пресвлачења асфалтом која ће трајати пет година. Захваљујући квалитетном извођачу радови се одвијају убрзаним темпом и надам се да ћемо у првој половини године све оно што се тиче реконструкције путева урадити.Много је урађено у просторијама и на самим зградама јавне намене у протеклом периоду које је вишегодишњи немар довео у веома лоше стање. Обим активности је  велики и изискује велико ангажовање општинске управе, ЈП за грађевинско земљиште и Завода за урбанистичко планирање којимабих захвалио с обзиром да су се максимално ангажовали како би се радови извели у овом обиму.Било је и проблема и пропуста које смо отклањали да би посао  био квалитетно обављен и на економичан начин и у складу са прописима.“ изјавио је Јован Миловановић, председник Општине.

  

У МЗ Србово отклоњен је велики проблем у водоснабдевању села. Са сеоског водовода снабдева се  око 180 домаћинстава. 

Управо је завршин ремонт пумпи на водоводној мрежи у селу. Вредност  тих радова је 250.000 динара. То смо успели захваљујући разумевању људи из локалне самоуправе који су нам одобрили комплетна средства за ремонт ових пумпи. Замењене су и неповратне клапне на пумпама, експанзионе посуде и дотрајале вентиле. Урађена је и санација проблема са водом у приземљу Дома, пре Нове године су асфалтирана два дела пута према Неготину у дужини од 250 метара. Добили смо пројекат замене ограде на школском дворишту и планирамо комплетно асфалтирање пута до асфалтне базем затим реновирање просторије у Дому културе,л свлачионице на стадиону и санирање пољских путева. Много тога је урађено и много нам значи зато што се у није радило у претходном периоду. Поготову ове пумпе претила је опасност да село остане без воде.“ рекао је Драгољуб Островљановић, председник МЗ Србово.

  

У Месној заједници Милошево завршено је пресвлачење пет улица у вредности од 3.500.000 динара.

Ове године, ево до краја априла много смо урадили. Асфалтирали смо пет улица, сваку мало више од по 100 метара, задовољни смо. Радимо пешачку стазу до Неготина, биће урађена и јавна расвета дуж стазе. Приводе се крају радови на парку код чесме. Завршили смо темељ на цркви у селу, захваљујући локалној самоуправи. Имамо новца за око 800 до 900 метара асфалта. Ово што смо добили нисмо дуго чекали,  на овом месту сам неколико месеци и потрудио сам се да се овде ради нешто.“ рекао је Спасоје Недељковић, председник МЗ Милошево.

  

Екипе предузећа „Штрабаг“ убрзано раде на сређивању путне мреже у општини Неготин. Пресвлачење деонице ка Дупљану у дужини од 1.350 метара је урађено у рекордном року.

Завршили смо овај пут  који много значи, повезује  четири села, Дупљане,  Малјницу, Вратну, Јабуковац и да кажемо и Уровицу. Направљен је за многе не само за мештане Дуљана. Захваљујем локалној самоуправи, која нас је подржала, реализовала све наше планове и оно што смо договорили. За неки дан ће завршити радови на згради у којој се налазе просторије месне заједнице, амбуланте и клуба пензионера где се ради фасада и мокри чвор у вредности од 1.500.000 динара. Остало је сређивање Дома културе, школе и  дела пута поред школе, око 200 метара који је у веома лошем стању.“ изјавио је Ђорђе Радицић, председник МЗ Дупљане.

  

У току су радови на мосту у Чубри, сређује се просторија месне заједнице у Ковилову која је била у веома лошем стању.