Понедељак, 30. Октобар 2023.

ОБИЛАЗАК РАДОВА У УРОВИЦИ

У селима Неготинске Крајине у току је велика акција уређења путне инфраструктуре. Владимир Величковић председник Општине Неготин и Богдан Гугић, заменик председника Општине, обишли су радове на асфалтирању улице у Месној заједница Уровица у којој је ове године уређен и кров на згради у центру села у којој се налазе просторије месне заједнице, поште и сеоске кафане.

 

 

 

“ Ово су радови у оквиру другог тендера за реконструкцију путне инфраструктуре у овој години. У првом је уложено 50 милиона, а другим је предвиђено улагање у вредности од 79 милиона динара, што укупно износи 129 милиона динара улагања у путеве у месним заједницама и граду. У Уровици су спроведени радови на асфлатирању улице Љубе Нешића, прилаза центру и моста који води у центар села, у вредности од четири милиона динара. До сада су завршени радови у месним заједницама Дупљане, Мала Каменица, Плавна, Шаркамен, Малајница, Дидићи и доста нам предстоји и очекујемо да, ако временски услови дозволе, до 20. новембра завршимо радове по селима. Задовољан сам урађеним и надам се да су и мештани Уровице задовољни, јер сваке године решавамо проблеме од којих су неки више деценија стари. Слушамо грађане, договарамо се и реализујемо радове у складу са могућностима.”, изјавио је у Уровици председник Величковић.

 

 

 

Упоредо са радовима који се финансирају из буџета Општине Неготин спроводе се и радови који се одвијају захваљујући средствима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Планирано је да се средствима у вредности од 120 милиона динара обнове важни путни правци, деоница пута од сиколске табле до Месне заједнице Сиколе, у дужини од пет километара и шест километара дуга деоница пута од Перњеча до Јабуковца.

 

“Имамо више инвестиција, нешто је од стране државе Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и на тој помоћи се захваљујем надлежном министарству, министру Весићу, Влади наше земље и Александру Вучићу, председнику Србије, посебно на разумевању потреба нашег краја у коме има доста општинских путева. Ми се трудимо и сваке године радимо, али доста је километара, 39 месних заједница. Покушавамо да помогнемо свим нашим грађанима јер сматрамо да сви имају реалне потребе.”, рекао је Величковић.

 

Настављајући радове на уређењу сеоске инфраструктуре, поред асфалтирања улице у Уровици обновљен је и кров на згради у центру града, у вредности од 1,8 милиона динара.

 

“ Уровица је једно од највећих, доста је компактно и сложно. Желимо да градимо, да створимо боље услове за живот за све, за нашу децу и унуке и трудимо се да инфраструктура буде на највишем нивоу. Урадили смо кров на Дому културе, прошле године смо асфалтирали 900 м2 за будућу пијацу а урађена је улица Ваља Маре која је веома дуга и споредне улице . У сарадњи са Општином доста тога је урађено и људи су много задовољни.”, рекао нам је Боривоје Андрекуловић из Удружења пензионера Уровица.