Среда, 25. Мај 2011.

Обилазак радова у Неготину

3211_1.jpg

Данас је др Влајко Ђорђевић председник општине Неготин са својим сарадницима замеником председника општине Неготин Бранком Марковићем, председником СО Неготин мр Миланом Уруковићем и директором ЈП за грађевинско земљиште Стојаном Стефановићем обилазио градилишта у граду.

3211_2.jpg

Прво градилиште које су обишли су Крађорђева улица, Братујевачка и Моравска где су кренули радови на фекалној канализацији. Извођач радова је фирма из Београда “Wetricom”, а рок за завршетак радова је 150 дана. Средства су обезбеђена на основу Закона о подстицају грађевинске индустрије  Републике Србије у условима тешке економске кризе. Општина Неготин је конкурисала са три пројекта код Министарства за животну средину и просторно планирање и сва три пројекта су одобрена. Пројекат завршетак фекалне канализације у Неготину вредности је 39.152.000,00 динара.

3211_3.jpg

Настављени су радови и у парк шуми цвећара, где се тренутно поплочавају стазе бехатон плочама, а у исто време се копају канали за водоводну и енергетску инсталацију.

3211_4.jpg

У самом парку биће изграђена једна јавна чесма и биће постављени канделабери. Извођач радова је БМБ Станковић, а вредност радова је око 7.000.000,00 динара и очекује се завршетак радова до 12.јула.У плану је и изградња скејтборд терена у парк шуми цвећара.

3211_5.jpg

Обилазак је завршен на градилишту преко пута болнице, где се ради тротоар и плато испред локала поплочавањем бехатон плочама.Ту је предвиђена и израда танпонског слоја  који ће повезати такозвану докторску зграду са улицом Србе Јовановића. Радове изводи Водопривредно хидрограђевинско предузеће Неготин а рок за завршетак радова је 30 дана.

3211_6.jpg