Петак, 13. Јун 2014.

Обилазак насипа у Радујевцу

Насип подигнут у Радујевцу на обали Дунава у време када се очекивао поплавни талас обишла је Надица Васић, заменица председника општине Неготин заједно са представницима Сектора за ванредне ситуације МУП, ЈП „Србијаводе“ и Водопривредног хидрограђевинског предузећа.

Том приликом констатовано је да, са циљем трајне заштите од поплава, насип треба хуминизирати, односно насути слојем од 20 цм хумуса и густо посејати травом.  На тај начин биће решен и проблем облака прашине који се у време јаких ветрова дижу са насипа и угрожавају околне објекте, на шта су ових дана указивали мештани Радујевца. Такође, неопходно је направити рампе за пролаз пољопривредних машина и мештана према парцелама које су остале у небрањеном подручју.

Насип у Радујевцу дужине  1.100 метара интервентно је направљен у време када се очекивао велики поплавни талас на Дунаву који би, да насип није направљен, поплавио домаћинства на обали велике реке.

Иначе, поједини несавесни мештани Радујевца већ су поред насипа који би требало да их и убудуће штити од великих вода, већ направили дивље депоније и набацали шут. Како је најављено, овакве појаве ће се убудуће санкционисати.