Петак, 18. Март 2016.

Обилазак месне заједнице Штубик

Јован Миловановић, председник општине Неготин и Александра Величковић, помоћница председника Општине Неготин за развој месних заједница, социјалну политику и националне мањине обишли су јуче месну заједницу Штубик, где су разговарали са члановима Савета месне заједнице и мештанима.

Том приликом обишли су основну школу “Хајдук Вељко” коју похађа око 150 ученика из Штубика, Шаркамена, Плавне и Малајнице и упознали се са до сада изведеним и планираним радовима за ову годину, као и Дом културе у коме су такође планирани радови за ову годину.  

 „У месној заједници Штубик је доста тога урађено у претходном периоду. Од изведених радова споменута бих да је асфалтиран центар села вредност изведених радова је 1 500 000, реонструисан је кров на школи у вредности од 1 800 000 динара, извршена је санација атарских путева у вредности од 547 000. Тампонирани су и путеви у селу по принципу динар на динар, а вредност радова је 321 000. Доста тога је планирано и за ову годину, и већ је расписана јавна набавка за радове у Дому културе у вредности од 1,6 милиона динара“ – рекла је Александра Величковић.  

Развој месних заједница један од приоритета локалне самоуправе и зато је овај обилазак и упознавање са потребама месних заједница веома значајан. У месној заједници Штубик планирају велики број активности и током ове године.  

„За ову годину мештани Штубика су планирали замену столарије на Дому културе, израду игралишта на отвореном за децу, тампонирање путева у селу, чишћење речног корита реке Замне и адаптирање просторија и завршетак мокрог чвора у Дому културе. У основној школи је ове године замењен кров на трпезарији, а у плану је и замена столарије и асфалтирање спортских терена“ – каже Мирослав Михајловић, председник савета месне заједнице Штубик.

У Штубику и засеоцима Ливађе, Река, Дубрава, Плаветница живи око 600 мештана.

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.