Петак, 01. Јануар 2021.

ОБИЛАЗАК ДЕЖУРНИХ СЛУЖБИ У НОВОГОДИШЊОЈ НОЋИ

У новогодишњој ноћи Владимир Величковић, председник Општине Неготин у пратњи свог заменика Богдана Гугића обишао је традиционално дежурне службе у општини Неготин, Полицијску станицу у Неготину, Саобраћајну полицију, Ватрогасно-спасилачку јединицу, Хитну службу Здравственог центра Неготин и граничне прелазе Мокрање, Прахово, Ђердап 2 и Кусјак.

  

Током обиласака уверио се да су припадници многих дежурних служби били ангажовани на локализацији два засебна пожара који су у Месној заједници Сиколе обухватили три објекта. У питању су пожари који су букнули у 22 часа и 25 минута, на објекту за становање и напуштеном тору истог власника, као и пожар који је три минута после поноћи захватио пољопривредни објекат, на појати на путу Сиколе- Поповица. У Сиколу су поред шест ватрогасаца и командира Ватрогасно-спасилачке јединице који су гасили пожар са четири возила, интервенисале и једнице Полиције и Хитне службе ЗЦ Неготин и три мештанина. Оба пожара локализована су око 4 часа а тренутно је у току догашивање. Увиђаји су у току.

  

Поред пожара и саобраћајне незгоде у Неготину која је прошла са материјалном штетом али без повређивања, другог ремећења јавног реда и мира није било.