Среда, 18. Јануар 2017.

Обилазак амбуланте у Кобишници

Александра Величковић, помоћница председника Општине Неготин за развој месних заједница, социјалну политику и националне мањине и др Видосава Пауновић Барбуловић, специјалиста интерне медицине и в.д. директора Здравственог центра Неготин, обишлe су данас Здравствену амбуланту у МЗ Кобишница.

„На територији општине Неготин постоје 33 амбуланте. Постојање амбуланти у Месним заједницама је итекако оправдано обзиром на старост становништва у сеоским срединама и број пацијената који су се определили да код свог изабраног лекара долазе у амбулантама које се налазе у месним заједницама. - истакла је Александра Величковић.

О пацијентима из Кобишнице и Буковча у амбуланти у Кобишници брине др Снежана Трајковић, лекар опште медицине и медицинска сестра Љиљана Фируловић. У овој амбуланти регистровано је 480 пацијената,д ок се током дежурства амбуланте евидентира око 40 пацијената и обави неколико интервенција.

„Циљ наше посете је био да видимо у каквим условима раде наши здравствени радници, разговарали смо и са пацијентима који су задовољни пруженом услугом у овој амбуланти, али увек има места за унапређење рада.“ - изјавила је др Видосава Пауновић Барбуловић.

Она је најавила да ће у наредном периоду посетити и остале амбуланте на територији општине Неготин. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.