Петак, 05. Јул 2013.

Обележени Дан и слава полиције

Свечаном академијом у градској скупштини Полицијска управа Бор обележила  је Дан Министарства унутрашњих послова, Дан и Славу полиције.

Поред домаћина из ПУ Бор и Општине Неготин, академији су присуствовали и Жељко Којић, помоћник министра полиције полиције, припадници полиције округа Мехединци из суседне Румуније, као и представници Војске Србије, локалних самоуправа општина Борског округа, правосуђа и СПЦ.

 

Бошко Радичевић, начелник ПУ Бор, поздрављајући присутне припаднике полиције и госте указао је на резултате рада полиције на подручју Борског округа на плану субијању криминалитета, корупције, наркоманије, трговине људима, али и побољшању безбедности и сигурности грађана. У име делегације из суседне Рузмуније, домаћине је поздравио Александар Стојко, заменик начелника полиције округа Мехединци и том приликом истакао значај, иначе веома успешне сарадње полиција са једне и друге стране границе. Традиционално, на свечаности је минутом ћутања одата почаст погинулим припадницима ПУ Бор, новопримљени полицајци полагали су заклетву, а најбољим полицајцима уручена су признања.

 

„Ми представници актуелне власти у Неготину имамо изузетно добру сарадњу са Полицијском станицом Неготин. То је од посебног значаја, пре свега за наше суграђане, у смислу њихове безбедности и сигурности, али је такође битно и за све потенцијалне инвеститоре, јер је на нашу срећу Неготин, у сваком погледу, и поред свега, миран и безбедан град. Такође, доказ добре сарадње полиције и општинске власти у Неготину је и Локални савет за безбедност  јер смо ми једна од малобројних средина у Србији у којој је основан и функционише. Оно што нас чини посебним и то у позитивном смислу јесте и податак да је, баш захваљујући изузетно доброј сарадњи са полицијом из суседне Румуније, код нас фактор ризика, карактеристичан за пограничне крајеве, сведен на најмању меру. Познати су бројни случајеви успешне сарадње на откривању починилаца кривичних дела са једне и друге стране границе и то на добробит грађана и Србије и Румуније” – истакао је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин уручујући признање “Најбољи полицајац” пригодан поклон Игору Димитријевићу, припаднику ПС Неготин.

Ово признање додељено је и полицајцима Миљани Филиповић из Бора, Славољубу Антићу из Кладова и Горану Здравковићу из Мајданпека.

Мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин уручио је Жељку Којићу, помоћнику министра полиције Плакету града Неготина, а  члановима румунске делегације Плакете полиције.