Среда, 17. Мај 2017.

Обележена Недеља Црвеног крста

Црвени крст Неготин и ове године је низом активности од 08. до 15. маја обележио Недељу Црвеног крста.

  

Активисти неготинског Црвеног крста, у оквиру обележавања своје недеље, посетитли су неготинско породилиште и даривали бебе рођене у недељи Црвеног крста. Уручена је и значајна помоћ у храни за пацијенте у неготинској болници, штићенике Дома ''Станко Пауновић'', као и социјално угроженим и лицима са инвалидитетом.

Млади волонтери су свакодневно по основним и средњим школама на територији Општине Неготин реализовали радионице програма Промоција хуманих вредности, Борбе против трговине људима, Истраживање медјународног хуманитарног права, промоције ДДК и других програма и активности из делокруга нашег рада.

 

Последњег дана Недеље Црвеног крста у ОШ ''Вера Радосављевић'' у Неготину организовано је Општинско такмичење квиза ''Шта знам о Црвеном крсту'' и ''Шта знам о здрављу''. Учествовале су победничке екипе са школских такмичења одржаних у свим основним школама на територији Општине Неготин.

Прво место на такмичењу ове године освојила је екипа ИВ-1 одељења ОШ''Вера Радосављевић''Неготин, друго место са само пола бода мање екипа ИВ-2 оделења ОШ ''Бранко Радичевић'' Неготин, треће екипа ОШ ''Момчило Ранковић'' из Рајца, а четврто ОШ ''Хајдук Вељко'' из Штубика. Затим следе ОШ''Вук Караџић'' Неготин, ОШ ''Бранислав Нушић'' Уровица, ОШ''Ј.Јовановић Змај'' Јабуковац,ОШ''Павле Илић Вељко''Прахово и ОШ ''Павле Илић Вељко''Душановац. Црвени крст Неготин је обезбедио пригодне награде за све учеснике.Такмичење је протекло у лепом расположењу, а учесници су показали одлично знање.

Четворо младих волонтера Црвеног крста боравило је у Недељи Црвеног крста и на седмодневном семинару у Баошиће.

 * Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.