Четвртак, 17. Мај 2018.

Обележена градска слава – Спасовдан

У Неготину је данас обележена Градска слава, Вазнесење Господње – Спасовдан. Обреду резања славског колача, поред руководства општине Неготин и запослених у Општинској управи присуствовали и други бројни гости.

 

Обележавање славе Неготина, Вазнесења Господњег почело је свечаном литургијом у цркви Свете Тројице којој су, поред бројних верника, присуствовали Владимир Величковић, председник општине Неготин, Мерлина Селенић, заменик председника, чланови Општинског већа, директори јавних предузећа и институција и одборници Скупштине општине Неготин.  

 

Прослава Спасовдана настављена је ношењем литија од цркве Свете Тројице до места погибије Хајдук Вељка, где је пресечен славски колач и служен помен легендарном крајинском јунаку.

  

Обред резања славског колача, обавили су свештеници Неготинске црквене општине, у малој сали Општине Неготин, уз наступ црквеног хора и у присуству руководства општине, директора јавних предузећа и установа, челника државних органа, пословних сарадника и запослених у Општинској управи.  

 

Свим грађанима општине Неготин, славу честитали Архијерејски намесник неготински протојереј Зоран Јовић и председник Општине Неготин, Владимир Величковић. 

 

Након резања славског колача приређен је и пригодан коктел уз присуство бројних гостију, сарадника и пријатеља општине Неготин.

 * Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.