Четвртак, 09. Јун 2016.

Обележена градска слава – Спасовдан

Обележавање славе Неготина, Вазнесења Господњег почело је свечаном литургијом у цркви Свете Тројице којој су, поред бројних верника, присуствовали челници општине Неготин, председник Јован Миловановић, заменица председника Надица Васић и начелница Општинске управе општине Неготин, Надежда Тодоровић.

Прослава Спасовдана настављена је литијом од цркве Свете Тројице до места погибије Хајдук Вељка где је служен помен легендарном крајинском јунаку. 

У малој Сали Општине Неготин обред резања славског колача, уз наступ црквеног хора и у присуству руководства општине, директора јавних предузећа и установа, челника државних органа и пословних сарадника, обавили су Епископ тимочки господин Иларион и свештеници Неготинске црквене општине.

Обраћајући се присутнима, Епископ тимочки честитао је славу руководству општине Неготин, запосленима у Општинској управи и свим грађанима општине Неготин.  

Након резања славског колача приређен је и пригодан коктел уз присуство бројних гостију, сарадника и пријатеља општине Неготин. 

  
  
  
  
  
  
  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.