Четвртак, 13. Јун 2013.

Обележена градска слава – Спасовдан

Обележавање славе Неготина Вазнесења Господњег почела је свечаном литургијом у цркви Свете Тројице којој су присуствовали челници општине Неготин – мр Милан Уруковић, председник Општине, Драгољуб Ђорђевић, заменик, и Дамир Ракић, председник СО Неготин, др Нинослав Димитријевић, заменик председника СО Неготин.

Прослава Спасовдана настављена је литијом од цркве Свете Тројице до места погибиније Хајдук Вељка где је служен помен легендарном крајинском јунаку.

Обред резања славског колача у малој Сали Општине Неготин, уз наступ црквеног хора, обавили су свештеници Неготинске црквене општине. Захваљујући се бројним гостима који су дошли да увеличају славу Неготина, мр Милан Уруковић, председник општине Неготин је поручио.

- Слава је за сваког домаћина посебно свечан дан и ми смо са великим задовољством и поштовањем према нашим претходницима који су овај град водили путевима напретка, слободе, културе, духовности, наставили традицију прославе Вазнесења господњег - Спасовдана, као заштитника Неготина. Свим Неготинцима честитам славу, желим успех у раду, личну и породичну срећу и добро здравље. На многаја љета и на спасење!