Понедељак, 05. Јун 2017.

Обележен Светски дан заштите животне средине

Служба за заштиту животне средине општине Неготин у сарадњи са основном школом „12. септембар“, обележила је Светски дан заштите животне средине.  

 

Основна школа „12. септембар“, већ неколико година учествује у акцији обележавања Светског дана заштите животне средине, али и у другим еколошким акцијама које организује Служба за заштиту животне средине. И данас су запослени у овој Служби посетили Основну школу „12. септембар“, где су упознали наше најмлађе суграђане са значајем очувања зелених површина  и рециклаже у заштити животне средине.

 

Светски дан заштите животне средине је свакако један од најзначајнијих еколошких датума, истакао је Слободан Дијановић, шеф Службе за заштиту животне средине приликом данашње акције у ОШ „12. септембар“.

Овај датум је  установила Генерална скупштина Уједињених нација на првој Светској конференцији Уједињених нација о животној средини, одржаној 1972. године у Штокхолму, са циљем да подстакне људе да се укључе у заштиту животне средине, да укаже на значај локалних заједница у промени односа према природи и да се подстакне стварање партнерства за заштиту животне средине.“

 

У оквиру данашње акције, ученици су цртали у дворишту школе, а подељене су им и свеске и пропагадни материјали, као и слаткиши и колачићи са демонстрацијом разврставања отпада. Изабрани су и најбољи ликовни радови и поруке на тему заштите животне средине, а аутори су награђени пригодним наградама.

 

Акција ће бити организована и сутра у 12 сати у Установи за децу предшколског узраста „Пчелица“, а за петак, 9. јун, најављена је и велика акције „Очистимо Неготин“ под слоганом “Мој град чист и леп“, у којој ће учествовати ученици неготинских основних и средњих школа.  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.