Среда, 01. Март 2017.

Обележен Светски дан цивилне заштите

Поводом обележавања Светског дана цивилне заштите, данас је одржана свечана седница Штаба за ванредне ситуације општине Неготин.

 

Поздравним говором присутнима се обратио председник Општине Неготин и командант Штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин, Владимир Величковић,  који је том приликом подсетио на значај цивилне заштите и њену улогу у друштву. Величковић је посебно истакао да овогодишњи дан цивилне заштите обележавамо у ситуацији када наша земља, преко Сектора за ванредне ситуације и јединица локалне самоуправе поново успоставља правовремени и ефикаснији одговор друштва на изазове и ризике којима смо као држава изложени.

 

Руководилац Цивилне заштите Одељења за ванредне ситуације у Бору и начелник Штаба за ванредне ситуације, Зоран Траиловић, одржао је и краћу презентацију о активностима Штаба.

 

Светски дан цивилне заштите обележава се почев од 1990. године одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите, са циљем да се укаже на витални значај и улогу служби цивилне заштите у случају свих типова несрећа и катастрофа и суочавању са њима – да се ода признање за њихове напоре, жртве и подвиге. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.