Субота, 16. Фебруар 2013.

Oбележен Свети Трифун

4050_1.jpg

У организацији Туристичке организације општине Неготин и Месне заједнице Рајац, а под покровитељством Општине Неготин, у срцу неготинског виногорја, на Рајачким пивницама, одржана је централна прослава Светог Трифуна, заштитника винара и виноградара.

4050_3.jpg

На тргу Сабора Свете Тројице, тим поводом, седму годину заредом, уз учешће бројних песника и музичких уметника , приређен је програм под називом „У вину је истина“. Прослави на Рајачким пивницама присуствовало је и руководство Општине Неготин.

4050_4.jpg

Културно уметничком програму претходило је резање славског колача којe су обавили свештеници црквене општине Неготин, али и чин орезивања винове лозе и преливања вином, како би повратила снагу након зиме, који уједно означава и почетак нове виноградарске сезоне.

4050_6.jpg

Присутним виноградарима и бројним гостима на почетку манифестације „У вину је истина“ обратио се Душан Петровић, директор Туристичке организације, традиционалну славску здравицу говорио је Љубиша Милошевић из Тамнича, а у програму су учествовали народни певачи, Удружење фрулаша „Крајинска фрула“ и чланови Крајинског књижевног клуба..

4050_5.jpg

Свети Трифун је свечано обележен и у другим виноградарским реонима широм Неготинске Крајине.