Петак, 01. Март 2019.

Обележен Међународни дан цивилне заштите

Свечаном седницом Штаба за ванредне ситуације на територији општине Неготин  обележен је 1.март – Међународни дан цивилне заштите. Овај дан свечано се обележава од 1990. године одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите (ICDO) са циљем да се укаже на витални значај и улогу служби цивилне заштите у случају свих типова несрећа и катастрофа и суочавању са њима ,ода признање за њихове напоре, жртве и подвиге. Свечаној седници Штаба присуствовали су Владимир Величковић, председник Општине Неготин и командант штаба, Мерлина Селенић, заменик председника, мр Милан Уруковић, председник СО Неготин, Богдан Гугић, заменик председника СО Неготин, Зоран Траиловић, начелник штаба, помоћници председника, чланови већа, чланови штаба, повереници и представници привредних субјеката од значаја за заштиту и спасавање.
Обраћајући се присутнима Владимир Величковић, командант Штаба  истакао је значај јачања и оспособљавања цивилне заштите са циљем успостављања правовременог и ефикасног одговора друштва на изазове и ризике и формирања оперативних снага цивилне заштите које се могу опремити и обучити за деловање у ванредним ситуацијама.

  

„У прошлој години, Штаб за ванредне ситуације општине Неготин спровео је све планиране задатке у спровођењу мера заштите и спасавања становништва и материјалних добара, анализиран је рад и постављени су задаци за наредни период. Обележавањем овог дана у сарадњи са Сектором за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова желимо да утичемо на подизање нивоа свести о значају припремљености грађана и њиховом познавању безбедносних и заштитних мера у случају елементарних непогода, техничко-технолошких и других несрећа и опасности.Овом приликом желим да се захвалим свим члановима штаба, повереницима цивилне заштите, привредним субјектима и грађанима на сарадњи у протеклом периоду и да у даљем раду наставимо активности на јачању отпорности и припреми за деловање у ванредним ситуацијама.“ поручио је Величковић.

  

Извештај о раду Штаба за ванредне ситуације на територији општине Неготин, са кратким освртом на најзначајније активности у прошлој и приоритетима у 2019. години презентацију је припремио Жељко Чермуковић, члан штаба.