Петак, 29. Март 2013.

Обележен јубилеј 30 година постојања и рада ОШ „Бранко Радичевић“

4105_1.jpg

Данас је пригодним програмом и доделом захвалница, за постигнуте резултате на бројним школским такмичењима, обележена јубиларна 30. годишњица постојања и рада Основне школе „Бранко Радичевић“.

4105_2.jpg

Свечаној академији, присуствовали су заменик председник општине Неготин Драгољуб Ђорђевић, помоћница председника општине Неготин Александра Миловановић, представници школске управе из Зајечара,  директори основних и средњих школа, некадашњи и садашњи радници и ученици најмлађе неготинске школе.

4105_3.jpg

Директорка школе Владица Булатовић, поздрављајући присутне подсетила је на историјат школе, али и истакла, да су први ђаци ове школе данас вредни радници, мајстори, високообразовани стручњаци, магистри и доктори. Многи су отишли и у свет и тамо стекли угледно име у свету науке.

4105_4.jpg

Она је такође указала и на одличне резултате ученика ове школе на бројним такмичењима широм Србије, у периоду између две годишњице, али и о  најзначајнијим пројектима који се реализују у школи.

4105_5.jpg

Свечана академија била је и прилика да директорка школе, ученицима уручи и захвалнице за постигнуте резултате на бројним такмичењима.

4105_6.jpg

Свечана академија поводом дана школе употпуњена је пригодним програмом који су припремили ученици и наставници ове школе, уз учешће школског хора, рецитатора и чланова драмске секције. Они су приказали само део приредбе коју су у петак  поводом дана школе извели у сали Дома културе. Овогодишња приреда била је у знаку Јосипа Броза Тита, чије је име школа носила од 1983. до 1993. године, када добија назив који и данас носи.

4105_7.jpg