Понедељак, 08. Јун 2015.

Обележен Дан заштите животне средине

Служба за заштиту животне средине општине Неготин у сарадњи са дечијим вртићем “Пчелица”, и основном школом „12. септембар“, обележила је Дан заштите животне средине.  

 

Запослени у овој Служби посетили су данас Основну школу „12. септембар“ и Вртић „Пчелица“ где су упознали наше најмлађе суграђане са значајем очувања зелених површина  и рециклаже у заштити животне средине.

 

Малишани су цртали на тротоару у дворишту школе и вртића, а подељене су им и свеске и пропагадни материјал као и слаткиши и колачићи са демонстрацијом разврставања отпада.

 

Изабрани су и најбољи ликовни радови и поруке на тему заштите животне средине, а аутори су награђени пригодним наградама.

   

У петак, 5. јуна, на Градском тргу, Светски дан заштите животне средине, организовањем изложбе ученичких радова насталих рециклажом, еколошка удружења „Бадем“ из Неготина и „Препород“ из Прахова.

 

Учесници су били ђаци две градске основне школе "Вук Караџић" и "Бранко Радичевић" и ученици Неготинске гимназије, уз помоћ просветних радника Данила Петровића и Љубише Благојевића.

 

Изложба је била продајна и хуманитарна с обзиром да су прикупљена средства намењена лечењу седмогодишње суграђанке Мине Росић.