Четвртак, 16. Октобар 2014.

Обележен Дан школе у Уровици


Ученици и наставници Основне школе „Бранислав Нушић“ у Уровици, свечаном академијом обележили су данас 149. годишњицу постојања и рада школе. Свечаној академији присуствовао је и председник општине Неготин, Јован Миловановић.


Поздрављајући госте, в.д. директора Санела Мариновић, је укратко подсетила на историјат школе и активности ученика и наставника у години између два дана школе.

 

Школа у Уровици почела је са радом 1865. године, а 1. септембра 1985. године огласило се звоно у новој школској згради. Много промена се десило у претходним деценијама, а евидентан је све мањи број ученика. Ове школске године наставу похађају 44 ученика, од припремног до 8. разреда, 40 ученика у матичној школи у Уровици и 4 ученика у подручном одељењу у Слатини.

У претходних годину дана, у школи је реализован пројекат „Професионална орјентација на преласку у средњу школу“,  радило се на инклузивном обраовању и превенцији насиља, а бројним активностима обележени су и сви значајнији датуми.

 

Ученици ове школе учествовали су на општинском такмичењу из немачког језика, општинској смотри рецитатора,  спортским такмичењима и бројним ликовним и литерарним конкурсима. У школи је организовано и математичко такмичења „Мислиша“.

 

Ученици Основне школе „Бранислав Нушић“ припремили су, поводом Дана школе, и пригодан културно-уметнички програм.